Vendégünk volt a kaposvári roma szakkollégium

A Kaposváron tanuló fiatalok nyíregyházi tanulmányi kirándulása adott alkalmat találkozásunkra, november elején dr.Kovács Zoltán egyetemi docens intézményvezetővel az élen, a 27 kaposvári szakkollégista közül mintegy 15 fiatal és négy mentor látogatott el hozzánk.

„A Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium 5 éve alakult, ám nem előzmények nélkül. Az egyetemen folyó TDK-munka – elsősorban a Pedagógiai Karon – több témával is megalapozta a szakkollégium létrehozását. A megalakuláshoz hozzájárult továbbá a Kaposvári Egyetem több évre visszamenő szerepvállalása a roma felzárkóztatás ügyében. Természetesen az oktatók és a hallgatók elkötelezettsége is fontos tényező volt abban, hogy létrejöjjön a Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégiuma. A KERSZ létrehozásáról még 2012-ben döntött az Kaposvári Egyetem Szenátusa, majd a felvételi eljárást követően 2013. február 15-én került sor 15 hallgatóval a Roma Szakkollégium alakuló közgyűlésére.” – olvasható a KE honlapján. Eddig nem is igen tudtunk többet a dunántúli intézményről, részben a távolság miatt, részben mert az egyetemi alapítású szakkolikkal kevésbé intenzív a kapcsolat, mint a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatban. A találkozást, megismerkedést azonban régóta terveztük. Most megtudtuk róluk, hogy a KERSZ továbbra is főleg az egyetem Pedagógiai Karára támaszkodva végzi munkáját, és a Napkerék Egyesülettel együttműködve, Bogdán Imre szakmai vezetésével a tanodai munkát tartják fókuszban.

Amikor a 105-ös terembe megérkeztek, kiderült, nem csak az intézményvezetők ismerik egymást a szakmai konferenciákról, tanácskozásokról, de a szakkollégisták között is akadnak olyanok, akik dolgoztak/dolgoznak együtt különböző projektekben. Az ismerkedő beszélgetést követően hamar előkerült a gitár, a temperamentumosabbak táncra is perdültek…

Az elbeszélésekből úgy értesültünk, hogy a szívélyes nyíregyházi vendéglátók az éjszakában is elkalauzolták a kíváncsi  kirándulókat…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .