Tanévnyitó23

Az első tematikus hétvégén, szeptember harmadik hétvégéjén megtartottuk az ünnepélyes tanévnyitónkat. A legelső, 2011-es ünnepség volt utoljára a Nyíregyházi Egyetemen, ezúttal az egyik körelőadó adta a helyszínt. Nagy örömünkre szolgált, hogy sokan elfogadták meghívásunkat…

 

Molnár Erzsébet intézményvezető, lelkész tanévnyitó áhítatán a mindannyiunkat terhelő „lelki hátizsákról” beszélt, majd Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkára, dr. Szabó György, a Nyíregyházi Egyetem rektora, valamint Halkóné dr. Rudolf Éva, az NYE kancellárja köszöntötte a szakkollégistákat; ezt követően pedig Daniel, az Amerikai Evangélikus-Lutheránus Egyház „Fiatal Felnőttek a Globális Misszóban” szervezet képviseletében szólt hozzánk. Intézményünk igazgatótanácsának elnöke, Laborczi Géza előadása után a szakkolisok énekszolgálata következett, majd rövid slideshowban mutattuk meg hétköznapjainkat és ünnepeinket a tanévnyitó vendégeinek: a nyíregyházi evangélikus intézmények vezetőinek, a kertvárosi gyülekezet képviselőinek, tutoroknak és néhány megjelent alumninak. Az ERSZK vezetőjének tanévnyitó beszéde keretében egyperces néma felállással emlékeztünk a közelmúltban elvesztett egykori szakkollégistánkra, a szociális munka, majd szociálpolitika szakon végzett Farkas Norbertre. A tanév megnyitását követően az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Este a hallgatói önkormányzat szervezésében verébavatón iktatták be az új szakkollégistákat saját körben, a K14-ben.

Szombaton csapatépítő, a csoportkohéziót erősítő programot rendeztek a fiatalok. Most már felismerhető trenddé vált, hogy a diákönkormányzat rendszeresen saját időt kér a tematikus hétvégék keretében, hogy a számukra fontos tartalmakat megvalósíthassák. A tanév eleji közösségépítés annál is inkább indokolt, hiszen hét új, elsőéves szakkolisunk van, a tanév során pedig tíz körül lesz a végzősök száma – most kell tehát megerősíteni az összetartozás érzését, hogy az ERSZK meghatározó értékei, hagyományai törés nélkül tovább vihetők legyenek, a tagok jelentős cserélődése ne okozzon olyan anomáliát, hogy elölről kelljen kezdeni az építkezést.

Ebben a tanévben egyébként a 30-ból 26-an a Nyíregyházi Egyetem hallgatói. Hárman felsőfokú szakképzésben tanulnak, a Bsc-n lévők közül négyen gazdasági- és menedzsment szakon, hatan szociálpedagógián, hárman csecsemő és kisgyermeknevelő szakon; alapképzésben van továbbá két képi ábrázolás, egy-egy közösségszervező, gépészmérnök, turizmus szakos hallgatónk, és osztatlan tanárképzésben öten tanulnak (földrajz-történelem, történelem-testnevelés, testnevelés-környezet, matematika-angol, matematika-kémia szakpáron). A Debreceni Egyetem bölcsész karán két hallgatónk van, egy testvérpár, mindketten osztatlan tanárképzésben – magyar-közösségszervezés, magyar-hon és népismeret. Az Egészségtudományi karról idén meglepően kevés szakkolist kaptunk: mindössze két védőnőnk van.
Mindenkinek boldog új (tan)évet!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .