Újra online -november

Szeptember óta azt éltük meg, hogy minden együtt töltött nap ajándék. Hisz pontosan tudtuk, hogy egyszer csak újra elérkezik a pillanat, amikor a felsőoktatás átáll az online oktatásra, s akkor megint mindenkinek haza kell mennie. Egy kommunikációs tréning és egy bibliaköri foglalkozás még belefért, de aztán a Covid-járvány újra szigorító intézkedéseket kényszerített ki. Ez november elején következett be: a 6-7.-re tervezett, egri tanulmányi kirándulással, az ottani roma szakkollégiumhoz tervezett látogatással le kellett számolnunk. Helyette megint előkaptuk a B-tervet!

Miután megtörtént az átállás az online oktatásra, s az Evangélikus Roma Szakkollégium minden tagját biztonságos helyen tudtuk, online szakmai műhelymunkát szerveztünk november 14-re. A meet.googl felületén megszervezett programon a másságok témáját jártuk körül teológiai, pszichológiai, irodalmi megközelítésekkel. Régi kedvenc előadóink adták a muníciót: Laborczi Géza, lelkész a biblikus megközelítést, dr. Hüse Lajos, a DE EK oktatója a pszichológiai alapokat, míg dr.Jenei Teréz, az NYE oktatója pedig az irodalmi aspektusokat tárta a szakkollégisták elé. Az a felismerés ébredhetett bennünk, hogy egy izgalmas téma jó prezentálása esetén – tehát, ha az előadók képesek az érdeklődésünket folyamatosan ébren tartani – igen komfortos, kényelmes az online meeting! A szakkollégisták kíváncsi kérdésekkel és aktív részvétellel köszönték meg az izgalmas előadásokat.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .