Megtartotta közös tanévnyitó ünnepségét a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat

A hálózathoz a budapesti Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium, a miskolci Bacsinszki András Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, a debreceni református Wáli István Cigány Szakkollégium, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium, valamint intézményünk, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium tartozik.

Megtartotta közös tanévnyitó ünnepségét a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat, melyben, mint ismeretes, öt olyan intézmény tömörül, melyeket a hazai történelmi egyházak a kormánnyal kötött 2011-es megállapodás értelmében hoztak létre. A hálózathoz a budapesti Jezsuita Roma Kollégium és Szakkollégium, a miskolci Bacsinszki András Görögkatolikus Cigány Szakkollégium, a debreceni református Wáli István Cigány Szakkollégium, a Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium, valamint intézményünk, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium tartozik.
A közös ünnepségen az ökumenikus szertartást követően Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspök – exarchája, Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Forrai Tamás Gergely, a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartomány provinciálisa, a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat elnöke köszöntötte a KRSZH közösségét.
Az ünnepi köszöntőket követő eszmecserében a hallgatók arra a kérdésre igyekeztek választ adni, mit kapnak a szakkollégiumtól azon a nyilvánvalóan nagyon fontos körülményen túl, mint a létalapot adó ösztöndíj… A szakkollégium támogatását kezdetektől megtapasztaló hallgatók a harmadik tanévbe lépve már képesek felismerni és megfogalmazni azokat az értékeket, amelyek nem a máról, a pillanatnyi érdekek érvényre juttatásáról szólnak. A keresztény szakkollégiumi hálózat diákjai ráismertek a támogató közösség fontosságára! Hogy ebben a műhelyben muníciót kapnak az önálló véleményalkotáshoz és lehetőséget az önkifejezés gyakorlására, a megnyilatkozásra. Figyelemmel céljainkra, hogy identitásukban megerősített, az integrációért munkálkodó értelmiségieket szeretnénk képezni és nevelni, úgy látjuk, jó úton indultunk el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .