Már megy a mentorprogram

Mutatkoznak az első eredményei az ERSZK azon törekvésének, hogy minél fiatalabb korban találjunk rá azokra a tehetséges roma fiatalokra, akik az érettségit követően eséllyel jelentkezhetnek a felsőoktatásba. Ezért az új szakmai programban a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetünk a középiskolai mentorprogramra, a középiskolák látogatására.

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_esza
Két-három szakkollégista beszél ilyenkor személyes történetéről, tanulási motivációiról, bemutatjuk a szakkollégiumot, és praktikus tudnivalókat osztunk meg az érettségi előtt álló fiatalokkal a továbbtanulás, jelentkezés folyamatáról. Arra törekszünk, hogy minél reálisabb önismeret alapozza meg a továbbtanulási irányt, és minél több információ birtokában, jó tanulmányi eredménnyel hozzanak döntést ebben a fontos kérdésben.
Ahol kellő fogadókészséget tapasztalunk – mint például a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégiumban, vagy az ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban – a szakkollégisták bekapcsolódnak az érettségi előtt állók tanulmányi felkészítésébe is. A középiskolások mentorálása nem egyszerű feladat a sok más irányú kötelezettség, program és a távolság miatt.

A Galéria képei  négy októberi találkozás alkalmával készültek Baktalórántházán és Ibrányban:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .