Lezárult az EFOP-projekt

 

 

 

Mint ismeretes, az Evangélikus Roma Szakkollégium 2016 februárjától 2018 nyaráig az EFOP-3.4.1-15-2015-00006 jelű projekt megvalósítása révén fejtette ki szakmai tevékenységét. A „Jövőbe vetett hittel” címmel megkezdett munkát az Európai Unió 126,5 millió forinttal támogatta.


Az öt félévre kiterjedő időszakban továbbfejlesztettük pedagógia programunkat, folytattuk saját kutatási tevékenyégünket a szakkollégisták bevonásával. Ezek eredményeiről három tanulmánykötetben számoltunk be, így Tudástár könyvsorozatunk már a 6. darabnál tart.
A megvalósítás során mintegy 200 programot szerveztünk a szakkollégistáknak, ezek között kurzusok, előadások, workshopok, élményalapú aktivitások, tanulmányi kirándulások szerepeltek. Hatókörünket kiterjesztettük azokra a középiskolákra, ahonnan hallgatói utánpótlást remélhetünk. Összesen 176 alkalommal kerültünk kapcsolatba középiskolásokkal, összesen több mint 1700 diákot értünk el. A pályázati időszak végéig e tevékenység nyomán 11 érettségizett vált egyetemistává és szakkollégistává.
Az öt szemeszter során 25 és 32 között váltakozott a szakkollégisták száma, folyamatosan változott az összetétel, a végzősök helyett új jelentkezők kerültek a közösségbe. Összesen 54 hallgató fordult meg köztünk. Hatan diplomával távoztak, öten az abszolutóriumig jutottak, „született” egy felsőfokú angol és két lovári nyelvvizsga-bizonyítvány, hatan középfokon teljesítettek németből, angolból vagy lováriból.
Tehetséggondozó tevékenyégünk során számos sikerélmény kísérte munkánkat: TDK és OTDK helyezések, konferencia-meghívások, országos és nemzetközi versenyeken született helyezések a művészet és a sport világában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .