„Láttuk az Ő csillagát”

Ádvent a Kertvárosban

Az Evangélikus Roma Szakkollégium fiataljainak énekszolgálatával kezdődött december 8-án, csütörtökön az ádventi sorozat a nyíregyházi Kertvárosi gyülekezetben. Az egyébként már hagyományosnak mondható alkalmakon ezúttal Kárnyáczki Eszter, a Túróczy Zoltán Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, és Szőllősi István Sándor, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium iskolalelkésze volt az igehirdető a Bolyai téri gyülekezeti központban.
dsc_0299

A csillag -jelkép megértését segítette a lelkészházaspár igei szolgálata. Csütörtökön papírkoronát öltve Gáspár és Menyhért párbeszédét elevenítette meg a performansz, hogy ráhangolódjunk arra a különleges eseményre, amikor olyan nagy király érkezik, kinek eljövetelét a „Nap, a Hold és minden fényes csillag” dicséri. Az örömöt hozó csillag volt a pénteki (Mt 2,10) és a bizonyságot adó jel(Jel 22,16) a szombat este témája. Szombaton egyébként az Élim Evangélikus Szeretetotthon lakóinak szolgálata egészítette ki a programot.

A roma szakkollégisták szolgálatát házi süteményekkel, édességgel köszönte meg a gyülekezet.
Hagyomány egyébként az is, hogy a Nyíregyházán működő evangélikus intézmények lakóinak, klienseinek kézműves munkáiból adventi vásárt szerveznek ilyenkor. Az itt vásárolt ajándék nem csak annak jelent örömöt, aki kapja, a bevételt ugyanis az intézményekre fordítják.
Az adventi sorozat végeztével is folytatódik az evangélikus intézmények aktivitása a gyülekezetben. Vasárnap a családok átmeneti otthonának lakói adnak műsort a Bolyai téren.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .