Középiskolai mentor-program

 

A célcsoportot sújtó mélyszegénység és a szigorodó felsőoktatási felvételi követelmények miatt azzal számolunk, hogy csökken a felsőoktatási tanulmányokat kezdő roma fiatalok száma. Ennek ellensúlyozására a középiskolák alacsonyabb évfolyamaiban is szeretnénk elkezdeni azt a munkát, amelynek eredményeként reális célként tűzhetik maguk elé a továbbtanulást az érettségiző fiatalok.

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZAKépet kell nyerniük az elvárásokról, követelményekről, az önismeret fontosságáról, az eljárásrend, adminisztrációs teendők pontos betartásának jelentőségéről, az ösztöndíjak rendszeréről, a KRSZH, és benne az Evangélikus Roma Szakkollégium küldetéséről, célkitűzéseiről és szolgáltatásairól.

A program azokat az érettségit adó megyei középiskolákat célozza, ahol vannak roma származású fiatalok. Munkatársunk, Oláh Róbert  – önkéntes szakkollégistákkal – több alkalommal keresi fel az intézményeket, interaktív foglalkozásokon nyújt információt, motivál, hozzájárul a reális egyéni célok kijelöléséhez.

A február 15-i felvételi határidőhöz közeledve az ERSZK kampányba kezdett annak érdekében, hogy minél több roma fiatal válassza életstratégiának a diploma megszerzését, a jó jövedelemmel kecsegtető magasabb iskolai végzettséget. Február közepétől arra törekedtünk, hogy a baktalórántházi Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak, különösen az Arany János tehetséggondozó programban tanuló hátrányos helyzetű fiataloknak segítsünk az érettségi felkészülésben. Bár az együttműködés fontossága minden közreműködő számára magától értetődő, sok szervezési nehézséget kell legyűrni annak érdekében, hogy a tehetséges középiskolásokkal eredményesen és hatékonyan tudjanak foglalkozni a szakkollégisták.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .