HRom, de helyben

Hogyan reagál arra, ha valaki megzavarja a munkájában?
Jellemezze a munkastílusát?
Határozzon meg három olyan dolgot a mindennapjaiban, ami nem visz előre, és el kell hagynia, három olyat, amit el kell kezdenie most?
Meséljen el egy olyan helyzetet, amikor egy új módszert beépített a saját munkájába – hogyan változott az eredmény?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel is megvívtak a szakkollégisták, amikor helybe hoztuk az áprilisi szakmai műhelymunkára a HRom-programot.

A HRom Program célja, hogy minél több tanult roma fiatal jelölt jusson minőségi állásokhoz a vállalati partnereiknél. A programot a fiatalok és a cégek igényei, valamint egy hároméves pilot program tapasztalatai alapján alakították ki. A képzett roma fiatalok vállalati sikeressége saját közösségeik, a vállalatok sokszínűsége, és a szélesebb társadalom szemléletformálása szempontjából egyaránt fontos előrelépést, mintát jelent.
A program fő célja, hogy legalább érettségivel rendelkező roma fiataloknak segítsen elhelyezkedni vállalatoknál, képzettségüknek megfelelő, színvonalas pozíciókban.
Segítik a jelentkezőket abban, hogy olyan álláslehetőségeket találjanak vezető magyarországi vállalatoknál, amelyek megfelelnek képzettségüknek és érdeklődésüknek. Számos olyan cég vesz részt a programban, amely szeretne több roma munkavállalót alkalmazni.
Segítenek kapcsolatokat kiépíteni magyarországi vezető vállalatokkal. Az Autonómia Alapítvány képzésén felkészítenek arra, hogyan legyenek a munkaerőpiacon hátránnyal induló fiatalok sikeresebbek az álláskeresésben és a vállalati felvételi folyamatokban.

A HRom programban rendszeresen szerveznek tréningeket Budapesten, a kiváló szakemberek ezúttal házhoz jöttek, és az Evangélikus Luther Márton Kollégiumban tréningezték az ERSZK tagjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .