Debrecenben maradt a kupa

Hatodik alkalommal rendezték meg szombaton Debrecenben, a Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnokában a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat teremlabdarúgó tornáját. A Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium rutinra tett szert a szervezésben: két egymást követő évben nyerték el a KRSZH Focikupát, s vele a torna rendezésének jogát. A Kocsis Fülöp, érsek-metropolita fővédnökségével megrendezett versenyre meghívást kaptak az egyetemi roma szakkollégiumok is, így kilenc csapat sorakozhatott fel az ünnepélyes megnyitóra és a sorsolásra.


Előbb azonban az Attila téri főszékesegyházban Kapin István parókus, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium lelki vezetője köszöntötte a fiatalokat, majd Molnár Erzsébet evangélikus lelkész, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium vezetője mondott áldást az egybegyűlt ifjúságra és a nemes versengésre.

A Tóth Árpád Gimnázium tornacsarnokában Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere köszöntötte a VI. Focikupa résztvevőit, sorsolással dőlt el a mezőny három csoportba rendezése Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár és a gyerekek hathatós közreműködésével.

A VI. KRSZH Focikupa résztvevői:
Budapesti Református Cigány Szakkollégium /Budapest/
Evangélikus Roma Szakkollégium /Nyíregyháza/
Jezsuita Roma Szakkollégium /Budapest/
Lippai Balázs Roma Szakkollégium /Hajdúböszörmény/
Miskolci Görögkatolikus Cigány Szakkollégium /Miskolc/
Szegedi Keresztény Roma Szakkollégium /Szeged/
Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium /Debrecen/
Wáli István Református Cigány Szakkollégium /Debrecen/
Wlislocki Henrik Szakkollégium /Pécs/

A hagyományoknak megfelelően a találkozó nyitó meccsét az EMMI TFFA és a Hajdúdorogi Főegyházmegye csapata játszotta, a kispapok nagyarányú győzelmet arattak. Ezt követően a csoportmérkőzések következtek, ebben a körben mindenki mindenkivel játszott, és csoportonként két együttes jutott tovább.

Csapatunk, az ERSZK együttese parádésan nyitott. Remek egyéni teljesítmények, a technikás játékosok nagyszerű megmozdulásai ragyogó kilátásokkal kecsegtettek, gyönyörű gólokkal, 4-1, 7-1 mérleggel a két egyetemi szakkollégiumi csapat ellen (Wlislocki Henrik Szakkollégium /Pécs/ és Lippai Balázs Roma Szakkollégium /Hajdúböszörmény/) csoportelsőként fordultunk rá a helyosztóra. Itt azonban kiütközött, hogy csapatunk mennyire új, játékosaink közel fele most került be a szakkollégiumba. Rajtunk valahogy az is jobban látszott, hogy a vizsgaidőszak inkább az agytorna ideje, nem voltunk igazán edzésben, s ez a görcsölő izmokban, sajgó ízületekben bosszulta meg magát. Az edzés, de még inkább az összeszokottság hiánya a házigazdák, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium ellen bosszulta meg magát, 3-1 -es végeredménnyel búcsúztattak bennünket, az ERSZK így épp lecsúszva a dobogóról, a 4. helyen végzett. Fiatal csapatunk, a sok sportos elsőéves azonban szép perspektívát nyit előttünk a jövőre nézve, még nagyobb öröm lesz nekik szurkolni, pedig most is élveztük…

Ami pedig a torna további részleteit illeti, a helyosztó fordulóban újabb hat meccset bonyolítottak, a pálya szélén és a harmadik emeleti lelátón helyet foglaló szurkolói csoportok élénk érdeklődésétől, lelkesítő drukkolásától övezve. A szervező-vendéglátó intézmény közben folyamatosan mindenki jólétéről, ellátásáról gondoskodott, a parókián megszervezett ebédeltetés után sokaknak volt valódi újdonság a jellegzetes görögkatolikus böjti édesség, a koliba. Köszönet jár ezért is, ahogyan a precíz szervezés minden egyes mozzanatáért.

Összesen 15 meccsre volt szükség (2×10 perc) a végső eredmény megszületéséhez, a fináléban sorba verték egymást a csapatok, a dobogósok között kialakult pontegyenlőség miatt a gólkülönbség döntötte el a sorrendet:
1. Wáli István Református Cigány Szakkollégium, Debrecen
2. Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium, Debrecen
3. Jezsuita Roma Szakkollégium, Budapest

A torna végén jutalmazták a legjobb kapust, mezőnyjátékost és természetesen a gólkirályt is.

Találkozunk jövőre Debrecenben!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .