Tehetséggondozás az ERSZK-ban

Továbbtanulási esélyeik javítására tehetséggondozó műhelymunkát szervezett az ERSZK olyan roma fiataloknak, akik érettségit adó középiskolába járnak.

 

Továbbtanulási esélyeik javítására tehetséggondozó műhelymunkát szervezett az Evangélikus Roma Szakkollégium olyan roma fiataloknak, akik érettségit adó középiskolába járnak. A szociokulturális hátrányokkal küzdő, de tehetséges fiatalok kiválasztása a középiskolákban történt. A megyében hét megszólított iskola közül végül is a baktalórándházi, biri, ibrányi, tiszavasvári, valamint a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban összesen 154 fiatallal találkoztak a szakemberek, akik közül 25-en vettek részt a Luther Márton Kollégiumban megrendezett hétvégi programon.

Az NTP-RTP-M-14-0003 jelű projekt társadalomtudományi, természettudományi, művészeti és spirituális elemekből állt. „Az idegen vagyok” érzésének oldását, vagyis az ismerkedő tréninget követően előadások, kiscsoportos foglalkozások, irányított beszélgetések, feladatmegoldások következtek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .