Tanévnyitót tartottunk

Bensőséges, szűkkörű tanévnyitót tartottunk 2015. szeptember 9-én.

A „háziünnepség” helyszíne a Bolyai téri Közösségi Ház volt, ahol Laborczi Géza, az ERSZK igazgatótanácsa illetve a KRSZH elnöke tartott áhítatot. Az elcsendesedést Koncz Zsuzsa, Szörényi Levente-Adamis Anna-Kovács Kati, valamint Vikidál Gyula és Bródy János egy-egy idevágó száma segítette, a napi ige ugyanis a tiszta beszéd fontosságáról szólt. Az egészséges beszéd azt jelenti, hogy a szánkból elhangzó igen mindig igent jelentsen, a nem pedig nemet. Közösségeinket, kapcsolatainkat ne terheljük játszmákkal, sanda szándékokkal.

Ezt követően Molnár Erzsébet lelkész, intézményvezető rövid tanévnyitó köszöntője következett, bemutatta az idei tanév oktatóit, az új hallgatókat, majd máris a munka sűrűjében találtuk magunkat. A hét végén, szeptember 11-13. között ugyanis az ERSZK rendezi a roma szakkollégiumok hagyományos őszi konferenciáját és tanévnyitóját a Nyíregyházi Főiskola Bessenyei aulájában. A házigazdáknak kijutó sok-sok feladatból a szakkollégisták is rész vállalnak. A megbeszélést követően a gyorsan leereszkedő alkonyatban vidám szalonnasütés zárta az első együttlétet.

tan_vny_t_1_ tan_vny_t_2_ tan_vny_t_3_ tan_vny_t_5_ tan_vny_t_6_ tan_vny_t_7_ tan_vny_t_8_ tan_vny_t_9_

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .