Sikereink a TDK-n

Jéri János,leendő szociális munkás, dr. Jóna György témavezetésével a roma holokausztról, vagyis a porrajmosról írta dolgozatát „A cigány holokauszthoz vezető út Nyíregyházán” címmel.

A tudományos területért felelős dékán-helyettes, TDT-elnök, dr. Kiss János főiskolai docens köszöntőjével és Jávorné Erdei Renáta titkári beszámolójával kezdődött a Debreceni Egyetem OEC Egészségügyi Karának Tudományos Diákköri Konferenciája november 18-án.
A Torony 1. emeleti előadójában, két szekcióban összesen tizennyolc előadás hangzott el, s jogos büszkeséggel tölthet el bennünket, hogy ebből négy hallgató az Evangélikus Roma Szakkollégium tagja.

Nagy Ildikó ápoló szakos hallgató „A burnout szindróma (kiégés) vizsgálata a nyíregyházi ápolók körében” című kutatásának illetve dolgozatának ismertetését Finnországban, Kaajaniban, egy laptop kamerájába nézve adta elő, vagyis a külföldi gyakorlatát töltő hallgatónk scype-on kapcsolódott a konferenciához. Virág Ádám kezelte a ppt-t, egyben készen arra, hogy Ildi „magyar hangja” legyen, ha zavar támadna a kapcsolatban. Ildi témavezető tanára dr. Kiss János.
Jéri János,leendő szociális munkás, dr. Jóna György témavezetésével a roma holokausztról, vagyis a porrajmosról írta dolgozatát, a tíz percben korlátozott előadása „A cigány holokauszthoz vezető út Nyíregyházán” címet viselte. Mint arról beszámoltunk, ebben a témában szakkollégistánk már a Jósa András Múzeumban is tartott előadást, jó volt tapasztalni, hogy egyre rutinosabb, kiérleltebb előadóvá válik.

Az idei TDK-ban letette névjegyét Kanálos Andienn és Farkas Norbert is. A védőnőszakos Andienn és a szociális munka szakon tanuló Norbert dr. Hüse Lajos irányítása mellett látott hozzá a tudományos diákköri munkához. „Roma tanulók iskolai attitűdjeit befolyásoló tényezőinek vizsgálata a családok jövőképe szempontjából” – erről szólt Adrienn prezentációja, míg Norbi „Roma tanulók iskolai attitűdjeit befolyásoló tényezőinek vizsgálata szülői háttér (vallásosság) szempontjából” címmel adott elő. Mindketten ugyanazt a kutatást használták, melynek kérdőíveit Ibrányban, Nyíregyházán és Szolnokon rögzítették.

A szakkollégisták értékes dicséreteket sepertek be az Egészségügyi Kar tanáraitól, további bátorítást nyerve a tudományos kutatások területén még akkor is, ha szakterületük sajátossága szerint nem tudósnak, hanem gyakorlat-orientált pályára készülnek. Nagyon büszkék vagyunk diákjainkra!

A délutáni eredményhirdetés után kaptuk a hírt, hogy Nagy Ildikó a kari TDK-án 2. helyezést ért el. Meg nem erősített információk szerint ez azt jelenti, hogy tovább jutott az országos fordulóra. Gratulálunk Ildi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .