Siker és kudarc

Siker és kudarc alcímmel rendezték meg idén a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének hagyományos Taní-Tani konferenciáját, melyen az Evangélikus Roma Szakkollégium is képviseltette magát


Siker és kudarc alcímmel endezték meg idén a Miskolci Egyetem Tanárképző Intézetének hagyományos Taní-Tani konferenciáját, melyen az Evangélikus Roma Szakkollégium is képviseltette magát.
A sikerrel/győzelemmel és a kudarccal/vesztéssel való megküzdés pszichológiájáról és pedagógiájáról valamint a fejlesztéspolitikai elképzelések és tévedések témakörben három szekcióban közel hetven előadás hangzott el. A Magyar Pedagógiai Társasággal közös rendezvényen külön szekció foglalkozott az interkulturális nevelés aspektusaival. A roma szakkollégiumokat érintő témakörben romológia-tanárunk, Jenei Teréz vezetésével két hallgatónk, Orgován Lilla (tanító szakos) és Virág Ádám (szociális gazdaság MA) működött közre. Az iskolai sikerek hátországa – A nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatóinak intergenerációs mobilitás-mintázatai című előadásuk saját kutatási eredményeket foglalt össze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .