Nyolcadik tanévét kezdi az Evangélikus Roma Szakkollégium Nyíregyházán

Nyíregyháza – Istentisztelettel és könyvbemutatóval kezdte az új tanévet a Nyíregyházán működő Evangélikus Roma Szakkollégium (ERSZK). A kertvárosi gyülekezeti központban a hallgatókon kívül az intézmény rendszeres előadói, valamint a partnerintézmények képviselői is részt vettek.

 

Laborczi Géza lelkész, az ERSZK igazgatótanácsának és a Roma Szakkollégiumok Egyesületének elnöke az ApCsel 9,36–42 alapján Isten békességének megtartó és egyben tartó erejéről beszélt, majd Molnár Erzsébet, az intézmény vezetője köszöntötte az új tanév szakkollégistáit. A hallgatók énekszolgálatát követően a tanévnyitó résztvevői megkapták az újonnan megjelent könyvek egy-egy példányát.

Az ERSZK nyolcadik tanévének kezdetére három új kötettel gazdagodott az evangélikus szakkollégium kiadványainak köre. Az EFOP-3.4.1-15-2015-00006 jelű pályázati projektben vállalt saját tudományos kutatások eredményeként nyáron elkészült a Tudástár 5. kötete. Az „Érett dió is lehetek” – A megterhelő életesemények és a reziliencia hatása az iskolai pályafutásra című tanulmánykötet Hüse Lajos és Ceglédi Tímea szerkesztésében a hazai oktatási rendszer három szintjén, általános iskolai, közép- és felsőfokú intézményekben tanuló diákok köréből ad számot az iskolai sikeresség összefüggéseiről. Az intézmény hallgatói-oktatói kutatóműhelye kevéssel ezután elkészült azzal a falukutatási projektelemmel, mely a kistelepülések társadalmát, a helyi közösségek sajátosságait tárta fel. A Tudástár 6. (szerkesztette Ludescher Gabriella és Hüse Lajos) tanulmánykötettel egyszerre jött ki a nyomdából a 2017/18-as tanév eredményeit, eseményeit, történéseit dokumentáló hagyományos szakkollégiumi évkönyv. A társadalomtudományi kutatásoknak a szakkollégiumi programban és a hallgatók életében betöltött szerepéről dr. Hüse Lajos beszélt a tanévnyitón.

Sajtómegjelenések

Kossuth Rádió, Jelenlét

[supsystic-gallery id=85 position=cente

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .