NTP-vitaest: A helyes életmód

 

 

 

 

A helyes életmód jelentősége volt a témája a Nemzeti Tehetség Program támogatásával megvalósult soron következő vitaestünknek, melyhez dr. Újhelyi János gyermekgyógyászt, illetve sportorvost hívtuk vendégnek.


Az elismert nyíregyházi szakember hiteles képviselője a témának, hisz a helyes életmódot nem csupán rendelési időben hirdeti, személyes példamutatással is hitelesíti. Több mint ötvenszer futott maratoni távot a világ számos pontján, több rangos versenyről előkelő helyezéssel tért haza, bár ennek épp ebben a számban nincs különösebb jelentősége. A maratoni futással, a 42,192 km-rel kapcsolatban egy lényegi kérdés lehet: Lefutotta? Le!
Na, elképzelhetjük akkor, mekkora vita kerekedhetett ezen az estén az adott témában! Értelmes, belátással bíró embernek aligha lehetnek ellenérvei a helyes életmód fontosságával összefüggésben… Aktív párbeszédre mégis nyílt lehetőség. Újhelyi főorvos izgalmas és érdekes irányított kérdésekkel aktivizálta a szakkollégistákat, akik között sokan vannak olyanok, akiknek tanulmányaival is összefügg az életmód számos vonatkozása, legyenek akár védőnő, ápoló, sportszervező és rekreáció szakosok, vagy valamely pedagógiai szakirány képviselői. Az aktív sportember azonban személyre szólóan, a majdani hivatástól elvonatkoztatva is tudott figyelemre méltó, releváns információkat nyújtani a táplálkozás-mozgás-káros szenvedélyek bűvös háromszögében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .