Misszióban a tiszalöki börtönben

A Nemzetközi Roma Nap alkalmából a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézetbe látogatott az Evangélikus Roma Szakkollégium.


infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZAA tiszalöki börtönben egész napos missziói alkalmat rendeztek április 8-án, ennek keretében délután Krisztus szenvedéstörténetét mutatták be a szakkollégisták. A börtön kultúrtermében megrendezett Roma Napra, az V. Ökumenikus Cigánymissziós Imanapra a hivatalos vendégeken és a fogvatartottakon kívül családtagok – gyermekek és feleségek – is ellátogathattak, a Passió üzenete így különös fénytörésbe került…

Szűcs M. Klára börtönlelkész az 1971-ben, Londonban megtartott I. Roma Világkongresszus korszakos jelentőségére emlékeztetett, melynek maga a Nemzetközi Roma Nap állít emléket. A zászló, a himnusz, a lovári dialektus elfogadása az első korszakos lépés volt a cigányság kulturális autonómiájának elfogadtatása, öntudatának ébredése szempontjából.
Molnár Erzsébet, az Evangélikus Roma Szakkollégium intézményvezetője köszöntőjében a kereszténység alapjaira emlékeztetett, ami nem más, mint hitünk a feltámadott Krisztusban: „Maga az Úr vonul majd előtted, ő maga lesz veled. Nem hagy cserben téged, és nem hagy el: ne félj hát, és ne rettegj! (5Móz 31,8) szólt az igei üzenet a szürke kabátos elítéltek számára.
A Passiót követően Lippai Csaba görögkatolikus börtönlelkész, majd pedig Balogh Barnabás, a Református Szeretetszolgálat lelkészigazgatója a hit és a szeretet hatalmáról beszélt.

DSC_0738meersz DSC_0751meersz

DSC_0765meersz DSC_0771meersz

DSC_0772meersz DSC_0776meersz

DSC_0778meersz DSC_0784meersz

DSC_0793meersz DSC_0799meersz

DSC_0800meersz DSC_0813meersz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .