Májusi műhelymunka

Találkozásokban gazdag, tartalmas hétvége van mögöttünk, melynek izgalmait az év végi zárás, a vizsgaidőszak közelsége fokozta.


infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZAA tematikus szakmai műhelymunka az Élimben tett látogatással kezdődött  a SOTE Mentálhigiéné Intézetének kutatási programjával folytatódott: 2012 óta utánkövetéses vizsgálatot végeznek a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat intézményeiben. Ez a kutatás most ismét elért hozzánk is, hogy elkészüljenek az egyéni interjúk az új tagokkal, de volt közös munka is.
Szombat délelőtt rendkívül izgalmas és hasznos munkaerő-piaci tréninget tartott Szilágyi-Bécsi Tímea, a HR-es szakmában igen sikeres Intsolution cég ügyvezetője. A nyílt munkaerőpiac elvárásairól, a pályakezdők előtt tornyosuló nehézségek leküzdésének módjáról sok hasznos ismeretre tehettek szert a szakkollégisták. “Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” – ebből az alapvetésből, Napoleon Hill gondolataiból vezette le a legjobb hozzáállást Szilágyi-Bécsi Tímea, aki a pontos önismeretből táplálkozó önbizalom fontosságán túl olyan praktikus információkkal is felvértezte hallgatóságát, hogy milyen a jó önéletrajz, avagy melyek az állásinterjún elkövethető hibák. A szakkollégisták számára merőben új megközelítést jelentett annak megismerése, hogy mit várnak el a munkaadók az új munkatárstól… Az interaktív, játékokkal és feladatokkal tűzdelt együttlétnek az idő múlását jelző óra vetett véget.
A feszes menetrendet azokra a percekre lassítottuk le csupán, amikor az ebédet követően születésnapja alkalmából köszöntöttük Sara Swensont, kedves amerikai barátunkat, aki ebben a tanévben nálunk végzi önkéntes munkáját az ELCA Globális Szolgálatában.
Kora délután pedig buszra szálltunk, hogy részt vegyünk a „371 csillag” című megemlékezésen a Nemzeti Színházban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .