Közös asztal

Ezúttal Nyíregyházán tartja a Magyarországi Evangélikus Egyház cigány missziója a hagyományos Közös asztal elnevezésű tábort. A roma gyülekezetek hitépítő nyári táborának megnyitóját pénteken 16.30-kor tartják.


LEGYEN!
Ezúttal Nyíregyházán tartja a Magyarországi Evangélikus Egyház cigány missziója a hagyományos Közös asztal elnevezésű tábort. Június 19-23 között a Luther Márton Kollégiumban a Legyen! címmel sorra kerülő rendezvényre résztvevőket várnak a dunántúli Sárszentlőrincről épp úgy, mint a szomszédos Nyírtelek-Görögszállásról, érkeznek részt vevők Csenyétéről, Pesterzsébetről, illetve Tiszaföldvárról is. A roma gyülekezetek hitépítő nyári táborának megnyitóját pénteken 16.30-kor tartják, a nyitó áhítaton Bakay Péter szolgál. Az MEE cigánymissziói referense a Teremtésről tart igehirdetést.
A tábor további programjában minden nap reggel 9-től szerepel igemagyarázat, majd 10 órától ezzel megegyező témáról tartanak kiscsoportos beszélgetést. Az esti igemagyarázatok 19 órától kezdődnek a Luther kollégium gyülekezeti termében. Azt követően más-más felekezetek lelkészeinek beszámolóját, illetve híveinek bizonyságtételét hallgathatják meg a résztvevők. Péntek este például Kanyó Árpád, a hodászi görögkatolikus cigány gyülekezet lelkésze lesz a tábor vendége. A szombat reggeli igemagyarázattal, Györfi Mihály, a Nyírtelek-görögszállási evangélikus gyülekezet lelkésze szolgál Krisztus az első címmel, ezt kiscsoportos beszélgetés követi. Délután Nyíregyháza belvárosának nevezetességeivel, az Evangélikus Nagytemplommal, majd a sóstói múzeumfaluval ismerkednek a Közös asztal tábor részt vevői, az esti igemagyarázat az Élet, örökélet témája körül forog. Erdei-Nagy László metodista lelkész lesz az esti vendég, és a táborozók bekapcsolódnak a Múzeumok éjszakájának helyi programjába. Vasárnap a nagytemplomi istentiszteleten vesznek részt a Közös asztal cigánytábor résztvevői, délután pedig focimeccset rendeznek: a tábori összevont csapat az Evangélikus Roma Szakkollégium együttesével mérkőzik. Az ERSZK nem csak így kapcsolódik be a tábor programjába, amennyire az év végi vizsgák lehetővé teszik, a szakkollégisták állandó jelenlévők. Hétfőn egyébként a szakkollégium intézményvezetője, Molnár Erzsébet igemagyarázata nyitja a programot, az azt követő kiscsoportos beszélgetésnek is a Beszéd a témája. Délután a Huszártelepre látogatnak a tábor résztvevői, majd pedig a szakkollégisták előadásai, a szakkollégiumi élet bemutatása következik.
A táborban több nyíregyházi evangélikus lelkész is közreműködik, tart igemagyarázatot Laborczi Géza és Bozorády András is. A záró áhítaton kedden 9 órától a fancsali Domokos Tibor szolgál, Békesség, Öröm, Szelídség lesz igehirdetésének témája.
A Közös asztal cigánytábor igemagyarázatai, mint missziói alkalmak nyilvánosak, várják az érdeklődő külső látogatókat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .