Keresztény Roma Szakkollégiumok 2014. évi konferenciája

Az egész magyar társadalom érdeke, hogy legyenek olyan értelmiségiek, akik saját világukról hitelesen beszélnek. A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat és annak a napokban zajló, szegedi konferenciája erre ad lehetőséget. Az őszinte beszédre, és egymás meghallgatására, mondta Balog Zoltán miniszter.

„A mostani konferenciánknak az az üzenete, hogy az áldozatszerepből a felelősségvállalás felé induljunk el. Meggyőződésem, hogy ezen is múlik a fiatal roma értelmiség és mindannyiunk közös jövője. Akik valóban áldozatok voltak a közös történelmünkben, szenvedtek azért, mert cigányok voltak. Nekik meg kell adni a tiszteletet. A felelősségvállalás érdekében azzal kell foglalkoznunk, hogy mit tudunk tanulni a cigányok történelméből.

Ma hazánkban nincs még egy olyan hivatalos keresztényközi összefogás, amely olyan erős lenne, mint a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat. Ezt azok a roma fiatalok érték el, akik nem feledkeznek meg arról, hogy felelősséget kell vállalnunk magunkért.” A KRSZH szegedi konferenciája vasárnap is folytatódik

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .