Jótékonysági gála a tanítókért – szakkollégistákkal

Kiváló teljesítménnyel járultak hozzá az Evangélikus Roma Szakkollégium diákjai a „Leánykálvineum Református Tanítóképző Emlékére a Nyíregyházi Tanítóképzésért Alapítvány” jótékonysági gálaműsorának sikeréhez.


A Nyíregyházi Egyetem Tanítóképző Intézete idén 15. alkalommal rendezett jótékonysági gálát 2017. április 25-én, hogy a Kálvineum szellemi örököseként, az alapítványi célok megvalósítása érdekében támogatni tudja a hátrányos helyzetű tanítójelöltek tanulmányait, erről dr. Jenei Terézia intézetvezető beszélt, amikor megköszönte a támogatást.
Az egyetem nagyelőadójában megrendezett est fővédnöke, dr. Kiss Ferenc intézményvezető általános rektorhelyettes a pedagógiai pályák között is különleges tanítói hivatásról szólva a tiszta lelkű, szépre, jóságra nyitott, kíváncsi és a világra bizalommal tekintő kicsi gyerekekről beszélt, akik aztán fel is sorakoztak a közönség előtt. A Szent Imre Kicsinyek kórusa, Gebri Zsanett vezetésével gyönyörű perceket szerzett a gála közönségének. Dicséret illeti a többi közreműködőt is: Szőke Bence vers- és mesemondót, Vitális Zsombor trombitást, ahogyan a már színészként működő, de tanító szakon levelező tanulmányokat folytató Spisák István Szécsi Pál táncdalénekest megidéző produkcióját.
Nagy öröm volt azonban megélni, hogy a hátrányos helyzetű hallgatók megsegítése érdekében szervezett jótékonysági gálán három tanító szakos roma szakkollégista is színpadra lépett. Balogh Roland, a különleges hangadottságokkal rendelkező énekes egyelőre nem olyan széles körben ismert, mint az X-Faktorban bizonyított Ham ko Ham (a négytagú együttesben ketten készülnek tanítónak), akik a gála befejezéseként szinte külön kis koncertet adtak a tévéből megismert legjobb dalaikból, ezúttal is hangos sikert aratva.
Szakkollégiumunknak jelenleg hat tanító szakos tagja van, de a közönség soraiban más pályára készülőket is felfedezhettünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .