Ételosztás – Köszönet

A Magyarországi Evangélikus Egyház az szja-bevallás határidejéhez közeledve, az ún. 1%-os, „Köszönet” kampány részeként Nyíregyházán is ételosztást szervezett.

A karitatív akció az evangélikus egyház sokrétű embermentő missziójára hívta fel a figyelmet: a helyi gyülekezetek, közösségek támogatása mellett iskolákat, óvodákat, anyaóvókat, fogyatékos emberekről gondoskodó intézményeket, idősotthonokat, hajléktalanokat segítő létesítményeket működtetnek a lutheránusok.
A szabolcsi megyeszékhely szociális ellátórendszerével együttműködve mintegy 900 adag melegételt juttattak el a rászorulókhoz. A Luther Márton Kollégium konyháján főtt babgulyás kiosztását az Oltalom Szeretetszolgálat szervezte meg a nyíregyházi evangélikus intézmények, köztük az Evangélikus Roma Szakkollégium önkénteseinek közreműködésével. Pröhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, nemzetközi és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Joób Olivér Szeretetintézmény tanyán élő, jobbára idős, magányos ellátottjainak szánt étel kiosztásában segített, Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke pedig az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonában működött közre az ételosztásban. Az adományból tehát a nehéz sorban élő idősek, nagycsaládok és fedél nélkül élők részesültek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .