Emberségből kitűnő a roma szakkollégistáknak

Röszke – Röszkén, a menekülttáborban teljesítenek szolgálatot az Evangélikus Roma Szakkollégium tagjai ezekben a napokban. A Vöröskereszt szakembereinek irányításával segítik a menekülteket.

A Magyar Vöröskereszt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezetének önkénteseiként utaztak a déli határra, mindannyian a Debreceni Egyetem hallgatói: (bal szélen) Nagy Ildikó diplomás ápolói alapdiplomával népegészségügyi mesterképzést kezd ebben a tanévben, Kanálos Adrienn (fonott hajjal) védőnőnek, Budai Ádám (mellényben) diplomás ápolónak készül az Egészségügyi Karon Nyíregyházán, míg Virág Ádám (jobb szélen)szociális gazdaság végzettséggel most szociológia mesterképzésben vesz részt.
A Vöröskereszt szakembereinek irányításával segítik a menekülteket pszichoszociális tanácsadással, foglalkoztatják a gyermekeket, elsősegélynyújtással ellátják a kisebb sérüléseket, segítik a rendőrorvos és az ápolónők munkáját. Tápszert készítenek a piciknek, osztják a bébiételt, vizet, készítik a nők számára a tisztálkodási csomagokat, stb.
Információink szerint az Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatói kiválóan helytállnak az embert próbáló feladatban, az önkéntesek munkáját koordináló vöröskeresztes munkatárs, Sipos Ilona elismeréssel beszélt hozzáértésükről, szorgalmukról és empátiájukról. Szolgálatukat idegen nyelv tudásuk még értékesebbé teszi. A roma szakkollégium fiataljai vasárnap hajnalban fejezik be a munkát, a következő váltásban is utazik azonban Röszkére szakkollégista Nyíregyházáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .