Az ERSZK és a tudomány

Csütörtök délután került sor a Romológiai kutatások elnevezésű szekcióra, ahol intézményünk, az ERSZK több szempontból is érintett volt. A Magyar Nevelés- és Oktatáskutatók Egyesülete (HERA) Nyíregyházán tartotta soros közgyűlését és hagyományos konferenciáját május 28-29-én.

A Nyíregyházi Főiskolán megszervezett rangos tudományos fórumhoz társszervezőként csatlakozott a Magyar Tudományos Akadémia Nevelésszociológiai Albizottsága, a DAB Nevelés- és Művelődéstudományi és Pszichológiai Szakbizottsága, a Center for Higher Education Research and Development Hungary, a KultúrÁsz Közhasznú Egyesület valamint a Felnőttképzés Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület.
Az ünnepélyes megnyitón Jánosi Zoltán, az NYF rektora és Kozma Tamás, a HERA elnöke mondott köszöntőt, majd prof.Forray R.Katalin plenáris előadását követően a rangos szakmai szervezet évkönyvének bemutatója következett. A hagyományoknak megfelelően ezt követően átadták a Báthory Zoltánról elnevezett díjakat: idén Ferge Zsuzsa és Forray R.Katalin érdemelte ki az emlékérmet.
A konferencia ezt követően váltakozó tematikával illetve címekkel, mindig öt szekcióba szervezve folytatta a tudományos munkát. Csütörtök délután került sor a Romológiai kutatások elnevezésű szekcióra, ahol intézményünk, az ERSZK több szempontból is érintett volt. „A nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatóinak tanulási motivációja” című kutatás romológiatanárunk, dr. Jenei Teréz, intézetvezető, főiskolai tanár, valamint dr. Kerülő Judit intézetigazgató, főiskolai tanár és szakkollégistánk, Virág Ádám, a DE EK – MA Szociális munka és szociális gazdaság szakos hallgató közös munkája. Az eredményekről szóló összefoglalót szakkollégistánk prezentálta, a szekciót vezető Forray professzor elismerését is kiváltva. A szakkollégium tagjainak szociokulturális hátterét feltáró kutatás összegzésén, az összefüggések feltárásán egyébként még tovább dolgoznak az érintettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .