Angyalkázás ’21

Ezt a hagyományunkat különösképpen szeretjük. A várakozás izgalma, az egymásra figyelő gondoskodás, a meglepetés csodája együtt van benne…


2017 adventjében szerveztük meg először, hogy sorsolás útján dőljön el, ki kinek készít személyre szóló ajándékot Jézus megszületésének örömére várva. Azóta őrizzük a szokást, amely karácsonyi együttlétünket hivatott meghittebbé, személyesebbé tenni. Külön öröm, hogy a kezdeményező, ötletadó szakkollégistánk, az akkori elsőéves tanító-szakos Lazók Szabina azóta is velünk van, csak már Msc-s, neveléstudomány-szakos hallgatóként. De már nem ő mozgatja a szálakat, a szokások átörökítéséhez az is hozzátartozik, hogy időben át kell adni a stafétát: december elején Lakatos Magdolna koordinálta a nevek kihúzását, az izgatott készülődés első mozzanatát.

Karácsonyi ünnepségünket külső helyszínen, a közeli Ungvár sétányon szerveztük meg. Az előrehozott vizsgákról, vagy már a készülődés jegyében otthonról visszautazó szakkollisok izgatottan gyülekeztek: Molnár Erzsébet intézményvezető rövid igei áhítatát és az alkalomnak szóló köszöntőjét követően előbb az intézményi ajándékok átadására került sor. Ezúttal minden szakkollégistánk személyre szabottan olyan keretbe foglalt fotót kapott a könyv mellé, amely az ő, közösségbe ágyazott szerepét hivatott megörökíteni… Hogy a személyre szóló fotók betaláltak, azt illusztrálják az alábbi megörökített pillanatok. Ezt követően az „egymás angyalai” –játék volt soron, aminek lényeges mozzanata, hogy az ajándékozó verses körülírása alapján kell magára ismernie a megajándékozottnak. Vidám, szeretetteli együttlétünket a karácsonyi vacsora zárta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .