Adományt kaptunk!

Megtartották az Evangélikus Papné Találkozót szeptember utolsó hétvégéjén Balatonszárszón. Mivel ez már a hetedik ilyen rendezvény volt, saját hagyományaik vannak: a résztvevő lelkész-feleleségek maguk adhatnak ötletet, mire fordítsák, kit segítsenek a záró istentiszteleten befolyó adományokkal

Megtartották az Evangélikus Papné Találkozót szeptember utolsó hétvégéjén Balatonszárszón. Mivel ez már a hetedik ilyen rendezvény volt, saját hagyományaik vannak: a résztvevő lelkész-feleleségek maguk adhatnak ötletet, mire fordítsák, kit segítsenek a záró istentiszteleten befolyó adományokkal. A kalapból „az Evangélikus Roma Szakkollégium önkéntes munkájának támogatása az Igazgyöngy Alapítvánnyal” feliratú cetlit húzták ki. 37 000 Forint gyűlt össze, amelyet a szakkollégium hallgatói az Igazgyöngy Alapítvány toldi székhelyén élő hátrányos helyzetű gyermekekkel folytatott önkéntes munkájára fordítanak majd.
Hogy ez a cél a kalapba került, azt Laborczi Dórának köszönhetjük, aki az elmúlt években áldozatos munkával segítette a szakkollégisták kommunikációs készségeinek fejlődését, koordinálta, irányította önkéntes munkánkat, személy szerint is sokat tett azért, hogy utat találjunk a kilátástalanságban tengődő toldi gyermekekhez és szüleikhez. Személyes példát és hitet adott ehhez sok egyéb mellett azzal is, hogy az ő konyhájukban készíthettük el a toldiaknak szánt süteményeket. Laborczi Dóra most Pilisen él, de áldásos munkája, szeretete most is kiterjed ránk.
Az evangélikus pap-feleségektől kapott adomány újabb látogatásokhoz ad anyagi lehetőséget. Az L.Ritók Nóra vezette Igazgyöngy Alapítvány módszeres, kitartó munkával, európai uniós támogatással teremti meg az önfenntartás képességét a mélyszegénységben élő toldi emberek körében. A sok nehézséggel, konfliktussal terhelt járatlan úton, mi, az Evangélikus Roma Szakkollégium tagjai, valódi segítséget tudunk adni ehhez a küzdelemhez, ha hitükben erősítjük az ott élőket, ha személyes odafordulásunkkal mutatjuk meg gyermekeiknek: a tanulás kiút a reménytelenségből, s ha nekünk megy, nekik is sikerülhet.
Az adományból színezőket, ceruzákat vásárolhatunk, alapanyagot a következő süteményezéshez, hogy a szeretetvendégségről a jövőben se kelljen lemondanunk.
Kedves Papnék! Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .