A roma fiatalok esélyegyenlőségéért

Uniós támogatással folytatja munkáját az Evangélikus Roma Szakkollégium Nyíregyházán. A Magyarországi Evangélikus Egyház által 2011-ben alapított felsőoktatási műhely „A roma fiatalok esélyegyenlőségéért” című projektje, a 2013.február 1-vel kezdődő 30 hónapos megvalósítási időszakban mintegy 200 millió forint támogatásban részesül. Az Evangélikus Roma Szakkollégiumban félévenként 20 főiskolai hallgató kap sokrétegű segítséget tanulmányai sikeres befejezéséhez, a lemorzsolódás megakadályozásához, illetve társadalmi szerepvállalásuk megerősítéséhez.

 

A szakkollégium célja olyan értelmiségi fiatalok nevelése, akik felelősséget vállalnak és hatékonyan tesznek a cigányság felemelkedéséért és a cigány-magyar együttélésért. Az ERSZK tagjai nyíregyházi felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, különböző szakokon szereznek diplomát, pedagógusi, egészségügyi, vagy épp mérnöki pályára készülnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .